Leesbaarheid:

Verzekerde zorg aanbieden als zzp'er

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Bent u zelfstandig verzorgende of verpleegkundige? En wilt u (via de Wlz of de Wmo) verzekerde zorg aan huis geven? Dan kan op deze manier.

Bent u zelfstandig verzorgende of verpleegkundige? En wilt u uw klanten (via de Wlz of de Wmo) verzekerde zorg aan huis geven? Dan kan dat op verschillende manieren:

  • U kunt uw diensten aanbieden via een zorgaanbieder. Dit is een toegelaten instelling zoals een thuiszorgorganisatie, zorginstelling of bemiddelingsbureau.
  • U kunt zelf een overeenkomst sluiten met een zorgkantoor. De verzorging, verpleging of begeleiding van uw klanten is dan verzekerd.
  • U werkt rechtstreeks voor een particulier. De particulier vraagt een persoonsgebonden budget (pgb) aan en betaalt daarmee de zorg die u levert.

Voorkom schijnzelfstandigheid

Als u een opdracht aanneemt, controleer dan of u in loondienst werkt of als zelfstandige. U moet schijnzelfstandigheid voorkomen. Werk volgens een modelovereenkomst als u nog twijfelt. Er is een goedgekeurde modelovereenkomst voor zzp'ers die thuiszorg geven in opdracht van een zorginstelling.