Leesbaarheid:

TVL: Tegemoetkoming Vaste Lasten

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Let op: gesloten

Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? U kunt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Lees meer.

Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? Dan kunt u de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Dit is een belastingvrije tegemoetkoming.

Let op: de TVL voor Q1 2022 is gesloten. U kunt niet meer aanvragen.

Wat is de TVL?

De TVL is een belastingvrije tegemoetkoming die u helpt bij het betalen van uw zakelijke vaste lasten bij omzetverlies. Vaste lasten zijn bijvoorbeeld huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. De TVL is niet voor loonkosten, hiervoor kunt u de NOW-regeling aanvragen. Als u TVL-subsidie krijgt, wordt deze niet meegerekend bij uw belastbare winst. U betaalt geen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over de subsidie.

Wanneer komt u in aanmerking?

Belangrijke voorwaarden voor de TVL Q1 2022 zijn:

  • Uw bedrijf heeft meer dan 30% omzetverlies in het 1e kwartaal van 2022 vergeleken met het 1e kwartaal van 2019 of 2020. 
  • Uw vaste lasten zijn minimaal € 1.500 per kwartaal.

Lees alle voorwaarden voor de TVL  bij RVO.

Hoe kunt u TVL aanvragen?

De TVL Q1 2022 is gesloten. U kunt niet meer aanvragen. U kon de subsidie TVL Q1 2022 aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), tot 31 maart 2022, 17:00 uur.

Moet u de TVL terugbetalen?

Krijgt u de TVL? En was uw omzet hoger dan verwacht? Dan heeft u mogelijk te veel geld ontvangen. Wat u te veel aan TVL heeft gekregen, moet u terugbetalen.