Leesbaarheid:

Invitational conference - Versterken van (post-)hbo-professionals

De tekening van de invitational conference "Versterken van (post-) hbo-professionals" is een visuele weergave van de dialoog die plaatsvond op 25 april 2024. Waarbij de focus lag op het gezamenlijk creëren van meer inzicht in de praktijk van hbo-professionals in het biopsychosociale welzijnsdomein. De conferentie benadrukte het belang van samenwerking om erkenning, waardering en kansen voor hbo-professionals te verkennen.

 

In de tekening is te zien dat de dialoog was verdeeld in twee verkenningsvragen voor de gezamenlijke inzet:

Behandelverantwoordelijkheid - De kloof tussen theorie en praktijk werd besproken, met nadruk op het centraal stellen van de cliënt en het bevorderen van gezondheid.

Erkenning en Samenwerking - Het belang van een duidelijk competentieprofiel en de noodzaak van samenwerking tussen disciplines werden onderstreept.

De tekening presenteert de verschillende inzichten, beschouwingen en vragen die tijdens de bijeenkomst naar voren kwamen. Aan de rechterkant worden vervolgthema's voor toekomstige stappen aangegeven.Deze drie thema's bieden een richting voor toekomstige acties en verdere professionalisering van hbo-professionals binnen het zorgsysteem:

  • Gezamenlijke stem versterken: werkgevers, opleiders en beroepsverenigingen.
  • Kwaliteitserkenning optimaliseren: erkenning van de kwaliteiten van hbo-professionals verbeteren.
  • Loopbaanpaden versterken en verduidelijken: meer ontwikkelkansen en duidelijkheid bieden voor hbo-professionals.

Met deze conferentie zetten we een belangrijke stap richting een sterker en beter erkend werkveld voor hbo-professionals. Samen werken we aan een toekomst waarin hun bijdrage optimaal wordt benut en gewaardeerd.

Initiatiefnemers voor de invitational conference waren: VGCt, NBTP, VVP, NVRG, NVVS, LV POH-GGZ, FVB.

Download de tekening als pdf