Leesbaarheid:

Bas Rikken nieuwe voorzitter van P3NL

Bas Rikken volgt op 5 april 2022 Marc Verbraak op

20 februari 2022, Utrecht - De algemene ledenvergadering van P3NL heeft Bas Rikken unaniem benoemd tot nieuwe voorzitter van de federatie. Rikken volgt daardoor met ingang van 5 april 2022 prof. dr. Marc Verbraak op die vanaf de oprichting van P3NL in 2015 bestuurslid was en vanaf april 2018 voorzitter. Een jaar na zijn toetreden tot de Raad van Bestuur van GGZ-aanbieder Pro Persona, draagt Verbraak nu het stokje over. “Voor de fase waarin P3NL zit qua ontwikkeling, is Bas de juiste persoon voor de functie omdat hij beschikt over zeer ruime bestuurlijke ervaring binnen de gezondheidszorg in brede zin”, aldus de scheidend voorzitter.

Rikken is voormalig huisarts en heeft in verschillende rollen ruime bestuurlijke ervaring opgedaan binnen de georganiseerde huisartsenzorg, gezondheidscentra en met name ziekenhuizen. Hierbij speelde samenwerking met andere disciplines altijd een belangrijke rol.

Het feit dat hij geen zorgprofessional is uit de achterban van één van de bij P3NL aangesloten verenigingen, maakt hem in de ogen van de benoemingscommissie tot de onafhankelijke voorzitter die de federatie zoekt. “Bas Rikken heeft affiniteit met de ggz èn tegelijkertijd oog voor de samenhang met andere sectoren en domeinen. In zijn verschillende bestuurlijke rollen heeft hij grote betrokkenheid met zorgprofessionals laten zien”, aldus prof. dr. Marleen Rijkeboer (voorzitter VGCt) namens de benoemingscommissie.  

Drs. Hans de Veen (voorzitter NIP) vult aan: “daarbij beschikt Bas over de persoonlijke eigenschappen die nodig zijn om P3NL als federatie verder te versterken. Hij is analytisch sterk, heeft een rustige stijl en is een verbinder op het persoonlijke vlak. In alle opzichten dus een waardige opvolger van Marc Verbraak, die de achterliggende jaren op een uitstekende manier de rol van voorzitter van P3NL heeft ingevuld.”